top of page
Търсене

Поредно отличие за АНПТ "Шопско настроение" - Плевен

Вълнуващо седемдневно пътуване до Адриатическо море, беляза последните дни от изключително успешния творчески сезон на АНПТ "Шопско настроение" - Плевен с гл. худ. р-ел и хореограф Пламен Дограмаджиян. Плевенчани се завърнаха от престижния международен фолклорен фестивал "Фестивални дни в Бар - Петровац", където взеха участие.

Фестивалът се провежда за седма поредна година на две сцени - едната е в град Бар, а другата е в град Петровац. И двете сцени бяха на открито и събраха участници от България, Чехия, Албания, Украйна, Полша, Литва, Словакия, Босна и Херцеговина, Молдова, Румъния, Хърватия. Фестивалът се превърна в незабравим празник за жителите и гостите на Сутоморе, Бар и Петровац, които в продължение на два дни се наслаждаваха на пъстри носии, приятни фолклорни напеви и завладяващи танцови произведения от различни краища на Балканите и Европа.


За участието си в Черна гора, АНПТ "Шопско настроение" бяха подготвили пъстра и разнообразна програма - "Луди млади" (северняшко) и "Танци от Видинско" (северняшко). Разбира се, няма как името да е "Шопско настроение", а да не е включена и шопска програма. За представянето си на втората фестивална вечер, младите танцьори изправиха на крака публиката, заредиха ги с положителни емоции и енергия с шопските танци "Лазарки от Софийско" и "Шопска сюита". За доброто представяне обраха овациите и грабнаха сърцата на присъстващите.


За отличието и достойното си представяне на фестивала, АНПТ "Шопско настроение" получи диплома за участие и златен плакет. Това е поредната добре свършена работа от удовлоствието. За краткото си тригодишно съществуване, ансамбълът има многобройни златни медали, купи, статуетки, призове, отличия и плакети, завоювани в България и чужбина. Следват още много такива.


Искам да благодаря на танцьорите, които въпреки концерта, вечерта преди пътуването, пребориха умората и се справиха отлично, като доказаха за пореден път любовта си към народните танци и защитиха името на град Плевен и в частност името на АНПТ "Шопско настроение". За мен е не само повод за радост и гордост, а призвание, сподели хореографът на танцовия ансамбъл Пламен Дограмаджиян.


Танцьорите имаха и възможност да се насладят на заслужена почивка, както и на вълнуваща екскурзия с корабче до Краличина плажа, островите Свети Стефан и Свети Никола, както и очарователният град Будва.6 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page