top of page
Търсене

На конкурса "Пиленце пее" представиха град Плевен едноименните АНПТ и КНХТ "Шопско настроение"


Днес 28 октомври 2018 година, Фолклорен Танцов Ансамбъл "Шопско настроение" и Клуб за народни хора и танци "Шопско настроение", взеха участие в Националният конкурс "Пиленце пее" в град София. Конкурсът е организиран от г-жа Светла Караджова, дъщеря на Славеят в българският фолклор - Надка Караджова и е под патронажа на Министерство на Културата, Столична Община и район Красно Село. За VII-ма поредна година в конкурса вземат участия стотици танцьори, хорове, инструменталисти.

Пред стотиците изпълнители и гости в конкурса ФТА и КНХТ "Шопско настроение" представиха танци от Тракийска, Северняшка, Добруджанска и Шопска фолклорни области.

Бурните аплодисменти на публиката заредиха с емоция танцьорите, а те им предадоха своето настроение и енергия.

Грамота за участие бе връчена на гл. худ. р-ел и хореограф на едноименните Фолклорен Танцов Ансамбъл и Клуб за народни хора и танци - Пламен Иванов - за отлично представяне, съхранение и разпространяване на българския фолклор.


Журито бе в състав - г-жа Светла Караджова - председател на Орг. Комитет, г-жа Янка Рупкина - Странджанска певица, г-н Николай Балабанов певец, инструменталист (гайдар), композитор и диригент. Резултатите от конкурса ще станат ясни след 4-ти октомври, тъй като той се провежда всяка събота и неделя в периода 20-ти ноември - 4-ти октомври.

10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page